Mijn favorieten

Huis kopen in Bovenkarspel

Huis kopen in Bovenkarspel (leestijd 3 min.)

Je bent er helemaal klaar voor! Of liever gezegd mee... de kleine probleempjes zijn groot geworden, te weinig ruimte, gezinsuitbreiding of misschien wil je wel gewoon een woning hebben waar je niets meer aan hoeft te doen.

Waar moet je nu echt op letten als je in Bovenkarspel koopt anno 2017? 4 tips!

1 En geloof me deze fout wordt nog vaak gemaakt; laat deze woning aan je eisen voldoen voor de komende 5 jaar. Dat houd ook in dat je financiële berekening voor 5 jaar moet kloppen. Is de woning fantastisch maar moet er "eigenlijk" een nieuwe badkamer in? Ga na wat deze gaat kosten, en reken erop dat je dit gelijk moet doen.  Waarom? Je woongenot moet gelijk goed zijn. Ervaring leert dat verbouwingen vaak duurder uitvallen en zeker bij jonge gezinnen groeien ook de maandelijkse kosten.
 

2 Afstand/tijd/momentum van de dag. Kijk eens hoe de buurt en de omgeving bevalt als je vrij bent, als je tijdens kantoortijden bezichtigt dan is het vaak rustig. Kan je je auto makkelijk kwijt? Spelen er ook kinderen op de speelplaats, simpele situaties die je alledag mee gaat maken. Spreek ook mensen in de buurt aan, door verschillende buurtbewoners te spreken krijg je gelijk een gevoel voor de sociale omgeving.
 

3 Eerlijk advies... Voordat je iemand meeneemt maak je al de beslissing, dit is een kanshebber. Deze woning laat ik mijn moeder, vader, oom, broer enz eerst zien voordat ik het koop. Doen uiteraard maar ...oma wil de kinderen in de buurt en maakt zich druk om de kosten, je oom ziet (en voelt) je liever toch ergens anders wonen. Neem een in jouw ogen zo onafhankelijk mogelijke adviseur mee die verstand van zaken heeft. Je kan ook gewoon een makelaar hiervoor meenemen. Bijkomend voordeel is dat deze ook waarschijnlijk weet wat er verkocht is en wat er te koop komt. Wij delen dit soort informatie altijd met onze opdrachtgevers.
 

4 Maak direct werk van je 2e bezichtiging en doe je huiswerk goed. Je wilt niet dat een ander je voor is, dus bij interesse snel schakelen, laat je niet haasten door je werk goed voor te bereiden en overleg te hebben. Zorg ook altijd dat je hypotheek offerte up to date is. Bereken dit niet online, met deze modules merken we vaak dat het te globaal is. Even een afspraak bij een financieel dienstverlener doet wonderen. (ook in dit geval laat je goed voorlichten, er zijn genoeg onafhankelijke intermediars. een bank zal je altijd zijn producten proberen te verkopen terwijl een intermediar geen voordeel heeft en dus voor jou het beste kan berekenen.)
 

Zo! Nu heb je een aantal woningen bezocht, hoe kwamen de makelaars over op je? Opvolging gekregen? Dit is de eerste selectie die je maakt. Je hebt de makelaars meegemaakt, en kies hier de 2 prettigste makelaars uit.  Nu kan je een bewuste keuze maken voor de makelaar die joúw woning weer gaat verkopen.